Enquête vernieuwde opzet PK’s

Dit jaar zijn er in ons district minder PK-inschrijvingen dan ooit. Dat is overigens ook een landelijke tendens. De KNBB wil die tendens doorbreken door de PK’s op interval te laten spelen. Daarmee wordt het voor spelers aan de onderkant van een klasse, die momenteel vrijwel kansloos zijn, ook interessant om mee te doen. En als die inderdaad weer mee gaan doen, dan worden de poules groter én leuker. Hoopt men.

Daarnaast hoopt de KNBB met de Open Kampioenschappen ook spelers van buiten de KNBB bij de PK’s te betrekken. Enerzijds om een spannende landelijke strijd te creëren, anderzijds om in – hopelijk blijvend – contact te komen met spelers van buiten de KNBB.

De details van en de argumentatie voor de plannen van de KNBB zijn m.b.v. de volgende links te lezen.

Nieuwsbrief KVC augustus 2017 waarin Jaap Labrujere, voorzitter van de KVC, een lans breekt voor het openstaan voor vernieuwingen

Uitleg voorstel PK’s op interval

Voorstel intervalsysteem

Voorstel Open PK’s

Het Bestuur kan en mag zulke ingrijpende veranderingen niet in haar eentje beslissen. Vandaar dat het Bestuur gemeend heeft om een enquête te mailen naar alle spelende leden. Wij hebben moeite gedaan om de enquête zo simpel mogelijk houden, zodat iedereen in een paar minuten op zijn of haar PC of Smartphone de vragen kan beantwoorden. Wij hebben géén moeite gedaan om te suggereren dat de enquête anoniem is, daar hebben we niet eens de technische middelen voor. Wat we wel beloven, is dat de individuele resultaten niet verder komen dan de Secretaris en dus niet individueel besproken (zelfs niet in het Bestuur) of openbaar gemaakt zullen worden.

Jouw mening telt óók mee … áls je tenminste de per mail verstuurde enquête invult en vóór 23 december instuurt.