Hoe word ik arbiter

Het district Betuwe-Veenendaal van de KNBB is trots op zijn arbiters. In het verleden is veel gedaan om de kwaliteit van de arbitrage omhoog te brengen en heden wordt nog steeds veel gedaan om die kwaliteit te bewaken.

Bij mijn aanstelling als arbitercoördinator in de jaar 2001 was het voor mij even zoeken om je plaats te vinden tussen al die coryfeeën van de toen gevestigde orde. Maar naarmate de tijd ben ik ook zelf gaan ondervinden wanneer je niet sterk in je schoenen staat van hoog tot laag mensen je gaat gebruiken of misbruiken. Dat die eerste aanzet tot goed resultaat heeft geleid is te zien aan het huidige arbiterskorps.

We hebben nu al 29 arbiters in ons District waar binnenkort hopelijk weer 3 arbiters aan toegevoegd gaat worden, ik heb goede berichten gehoord dat deze 3 nieuwe arbiters van een bepaald hoog niveau zijn.

Maar beste leden van de District Betuwe-Veenendaal we zijn er nog niet de Arbiterskorps hunker naar nog meer arbiter/sters. De laatste jaren is een tekort aan arbiters ontstaan en daarom zoeken we nog steeds naar nieuwe aanwas. Het is ook zonde dat er nog steeds biljarters rondlopen die denken dat arbitreren een rotklus is. Niets is minder waar. Arbitreren is een hobby op zich. Vraag maar aan een arbiter, hij zal zeker bevestigen dat het gewoon leuk is. En voor wie denkt dat een arbiter verschrikkelijk veel moet arbitreren; dat is ook niet waar,je arbitreert een heel seizoen twee of drie weekends. Wel zijn er arbiters zijn die (veel) meer arbitreren, maar die willen dat zelf: omdat ze het leuk vinden.

Dus mensen aarzelt niet als je graag arbiter wil worden om contact op te nemen met de Coördinator van de District.