Hoe word ik arbiter

Het district Betuwe-Veenendaal van de KNBB is trots op zijn arbiters. In het verleden is veel gedaan om de kwaliteit van de arbitrage omhoog te brengen en er wordt nog steeds veel gedaan om die kwaliteit te bewaken.

Bij mijn aanstelling als arbiterscoördinator in 2001 was het voor mij even zoeken om mijn plaats te vinden tussen al die coryfeeën van de toen gevestigde orde. Maar na enige tijd ondervond ik dat, wanneer je niet sterk in je schoenen staat, van hoog tot laag mensen je gaan gebruiken of misbruiken. Al doende leert men.

Waren er ooit 29 arbiters, in een paar jaar tijd is het aantal zowat gehalveerd. Het kost steeds meer moeite om voldoende arbiters te regelen voor alle finales in ons District. Op de overgebleven arbiters wordt vaak beroep gedaan en dat is een zware belasting.

Help mee om ons team te versterken, veel schouders maken de lasten lichter. Biljarten is leuk, maar arbitreren is ook een leuke hobby. En nog nuttig ook, want het hele PK-gebeuren is ervan afhankelijk. Vraag maar eens aan organiserende verenigingen hoeveel moeite het kost om voldoende schrijvers te vinden. Als die verenigingen ook nog arbiters moet regelen, dan krijgen we geen PK meer georganiseerd.

Help dus mee de PK’s overeind te houden en meld je aan bij de Arbiterscoördinator.