Dubbel succes in gewest Bandstoten Hoofdklasse

Op 15 en 16 april werd bij biljartvereniging De Bun in Huizen de gewestelijke finale MN1 Bandstoten Hoofdklasse gespeeld. In deze mooie locatie, vlak bij het IJsselmeer, staan de biljarttafels ruim en in waaiervorm opgesteld. Had ik nog nooit eerder zo gezien. Op die tafels werd, weliswaar in stilte, hevig strijd geleverd. Ondanks gebruik van het goeie ouwe PK-Special was de echte finalewedstrijd al in de een na laatste ronde gespeeld: Theo Sanders (Ons Tehuis), op dat moment nog ongeslagen op 10 matchpunten, speelde tegen districtsgenoot Herman Schiks (Carambole), die met één verliespartij als enige op 8 matchpunten stond. Herman kreeg de laatste 3 caramboles niet gemaakt, waardoor Theo 4 punten los kwam te staan van alle concurrenten en, met nog één partij te spelen, al kampioen was.

In de laatste ronde moest nog wel even uitgevochten worden wie tweede en derde werd. Daar waren, naast Herman, nog twee andere kandidaten voor met 8 matchpunten: Frits Meulensteen (BV Leusden) en Dennis Bouwhuis (B.O.K.). Dennis had toen al de kortste partij op zijn naam staan: 75 caramboles in 11 beurten, een moyenne van 6,818! Frits moest tegen Theo, Herman moest tegen Dennis. Herman won die partij ruim, maar hij was, door een lager moyenne dan Frits, ook afhankelijk van de uitslag van Frits tegen Theo. En Frits begon gelijk goed en nam een voorsprong op Theo. Maar Theo hervond zijn concentratie en won ook zijn laatste partij in stijl.

Hieronder de ongeslagen kampioen van het gewest met links van hem Herman Schiks en rechts Frits Meulensteen. Zie ook de fotogalerij.