Christoffel wint NK Bandstoten 3e klasse

Het zat er al aan te komen, want ook in twee eerdere seizoenen (2019-2020 en 2021-2022) was Christoffel van Esterik (Olie B) Districtskampioen in de PK’s Bandstoten 3e klasse. Alleen kon hij toen, mede door de Corona ellende, geen gewestelijke finales spelen. Dit jaar lukte dat wel en werd Christoffel ook in het gewest glansrijk kampioen. Daardoor mocht Christoffel afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap spelen bij BV De 3sprong in Nijmegen.

De vrijdag eindigde onbeslist, want alle spelers wonnen een partij en verloren een partij. Zaterdag lukte alles en met drie winstpartijen erbij kwam Christoffel op 8 matchpunten, evenveel als Joris de Wilde (De Hofnar) die door een lager moyenne-percentage tweede werd. De zondag begon slecht voor Christoffel, hij kreeg de eerste partij z’n zenuwen niet onder controle. Omdat ook Joris zijn eerste partij van de zondag verloor, kwam Roel van der Scheer (De Taveerne) met 8 matchpunten langszij. Door een hoger moyenne-percentage bleef Christoffel wel op kop.

De laatste partij moest dus écht gewonnen worden! Anders zou Christoffel, met een beetje pech, niet eens meer op het podium komen… De druk stond er vol op in zijn laatste partij tegen Roel, de nieuwe nummer 2, en dus wilde de eerste paar beurten niets lukken. Zo rond de 9e beurt scoorde Christoffel echter een serie van 9 en geloofde hij er weer in. Uiteindelijk won hij vrij makkelijk met 33 – 13 en zo werd hij Nederlands Kampioen!

Omdat ook Joris won, zakte Roel terug naar de 3e plaats. Hieronder het erepodium waar voor Christoffel het Wilhelmus werd gespeeld.