Districtsfinale Libre 3e klasse overdag gespeeld

De Districtsfinale Libre 3e klasse werd gespeeld van 19 t/m 21 november bij De Burgemeester. Op dat moment was de Horeca verplicht om om 8 uur ‘s avonds te sluiten. Op vrijdagavond beginnen zat er dus niet in. Na overleg met de spelers bleek het mogelijk om al op de vrijdagmiddag de eerste twee rondes te spelen. Zaterdag werd ook wat vroeger gestart dan normaal, om zeker te zijn dat de volgende drie rondes vóór 8 uur afgewerkt konden worden. De timing klopte, er waren geen problemen met de vervroegde sluitingstijd.

Het scoreverloop is mij niet bekend, maar, gezien het feit dat vier spelers op 8 matchpunten geëindigd zijn en één op 10, moet de laatste ronde bijzonder spannend geweest zijn. Voor de spelers met 8 matchpunten was het moyennepercentage doorslaggevend. Erik Jongman (De Ouwe Grens) werd daardoor 3e met 105%, Django Brink (ook De Ouwe Grens) werd 2e met 108%. Kees van Alfen (Ons Tehuis) werd kampioen met 10 matchpunten.

Hieronder van groot naar klein en van laag naar hoog het winnende trio. Meer foto’s zijn te vinden in en te downloaden vanaf de fotogalerij.