Achterhoedegevecht bij NK Driebanden-groot in Den Ham

De Hoofdklasse van Driebanden-groot was dit jaar flink bezet: liefst 34 deelnemers in de voorwedstrijden van Midden-Nederland 1! Daar had Anton Hendriksen (BV Mike’s) zich met 5 gewonnen partijen van de 6 en het 3-na-beste moyenne knap naar een 4e plaats in de totaallijst gewerkt.

In de gewestelijke finale in Leusden had Anton na 6 ronden slechts 4 partijen gewonnen. Maar dat gold ook voor Joep Kruikemeier (Nieuw Diemen) en Frits Meulensteen (BV Leusden), die met het hoogste moyenne op kop stond. In de laatste partij moest Anton tegen Frits – wie zei er dat Systeem-De Bruin geen leuke finales op zou leveren? – en dat was een taaie: 23-25 in 55 beurten. Maar wél gewonnen en kampioen! Joep, met een iets lager moyenne toch nog kanshebber voor het goud of zilver, verslikte zich in Gerton Bos (BV De Bun) en eindigde met het brons.

Dus reisde Anton met zijn wederhelft voor een weekendje af naar een B&B in de binnenlanden van Overijssel. Op vrijdag 24 mei bij BV Harwig in Den Ham begon Anton met een verliespartij. Maar dat was ook zo in het gewest waar hij kampioen werd, dus geen paniek en de 2e ronde ging prima. Op zaterdag verloor Anton echter alle drie partijen en zakte daarmee af naar een kansloze laatste plaats. Mogelijk was dat door gebrek aan nachtrust vanwege een kat in zijn bed…

Door op zondag beide partijen te winnen klom hij nog wel wat op en kon zich na afloop de 6e van Nederland noemen. Tonny Schrauwen (BV ‘t Pleintje) werd, vanuit zijn rolstoel en in de laatste finale van zijn biljart carrière, Nederlands Kampioen. Hieronder Anton in actie.