Website nieuwe PK-software vrijgegeven

Het website programma PK-Livescore was (gelukkig) al sinds de zomer beschikbaar voor wedstrijdleiders van achtereenvolgens het bondsbureau, de gewesten en de districten. De website is, na uitbreiding van de functionaliteit en het wegwerken van kinderziektes, ook toegankelijk gemaakt voor iedereen. Alle geïnteresseerden kunnen dus vanaf nu op website knbb-livescore.nl/match-calendars zien wie in welke poule voorwedstrijden speelt, wie door zijn naar de finale en wat de uitslagen zijn. Hier volgen wat aanwijzingen voor het gebruik.

Maak van bovenstaande link een ‘favoriet’ of ‘bookmark’ in je browser, handig voor de volgende keer. Na opstarten zie je links op je scherm de menukeuzes Seizoen (nu natuurlijk alleen 2022-2023), Avond- of Dagbiljarten, Inschrijvingen en Wedstrijdkalender. De inschrijvingen zijn altijd landelijk, m.a.w. je ziet alle spelers van heel Nederland die zich hebben opgegeven voor (bijvoorbeeld) Libre 3e klasse. Door te zoeken op je bondsnummer of (een deel van) je naam kun je zien of je eigen inschrijvingen goed verwerkt zijn.

De wedstrijdkalender begint met een belangrijke keuze: wil je de nationale wedstrijden (NK’s, nationale voorwedstrijden) zien, of de gewestelijke (gewestelijke finales en voorwedstrijden) en van welk gewest, of de districtswedstrijden (districtsfinales en voorwedstrijden) en van welk district. Je kunt dus bij alle districten en gewesten rondneuzen hoe daar de resultaten zijn. Zoek daarna de gewenste wedstrijd, ze staan op datumvolgorde, en klik erop voor details. Je kunt nu rondklikken voor spelers en uitslagen, ook tijdens lopende toernooien. Uitslagen en tussenresultaten van finales zijn te vinden onder de laatst gespeelde ronde.

Nu iedereen op de website de inschrijvingen en uitslagen kan zien, hoef ik niet meer op ‘mijn’ website van alles te publiceren om de spelers op de hoogte te houden. Daar houd ik dus ook onmiddellijk mee op, dat scheelt me een hoop werk.