Succes met driebanden in het gewest

Toen in Huizen bij HBV De Bun de rook van de gewestelijke finale Driebanden 1e klasse was opgetrokken, stonden 3 spelers op 10 matchpunten. Dus moest het moyenne-percentage de doorslag geven. Theo Sanders (Ons Tehuis) kwam net boven de 100% en werd daarmee derde, een mooie prestatie. Nog mooier was dat Herman Schiks (Carambole) ruim 10% boven zijn startgemiddelde uitkwam en daarmee kampioen werd van gewest Midden-Nederland 1. Hulde! Herman gaat van 18 tot 20 maart ons district vertegenwoordigen op het NK in Café De Ram (Roosendaal). Hieronder de prijswinnaars: v.l.n.r. Theo Sanders, Herman Schiks en Chris Bonte (BV ’75).

Minder succesvol waren de spelers uit ons district in de gewestelijke finale van Driebanden 2e klasse die bij E.B.C.L in Lelystad gespeeld werd. Kees Verwoert en Rini van Roekel (beide van Ons Tehuis) waren volgens eigen zeggen kansloos tegen het geweld van tegenstanders die eerder in de 1e klasse leken thuis te horen. Zij belandden op de 6e en 7e plaats.

Ook onze drie vertegenwoordigers in de gewestelijke finale Driebanden-klein Hoofdklasse, gespeeld bij Carambole in Rumpt, konden geen potten breken. Anton Hendriksen (BV Vink) kon nog aardig meekomen door, evenals drie andere spelers, 7 matchpunten te scoren, maar werd op moyenne percentage vierde. Eens te meer toont het aan dat het belangrijk is om een goed moyenne te scoren, dat had hem in dit geval de 2e plaats op kunnen leveren. Tinus van Engelen (BV Vink) en Bert Vink (De Burgemeester) moesten genoegen nemen met de laatste en één na laatste plaats. De sfeer was er echter niet minder om: veel spelers kenden elkaar al jaren van competities en eerdere toernooien en zo werd het toch nog gezellig!

Hieronder de prijswinnaars van de hoofdklasse: v.l.n.r. Han Huijer (Het Nieuwe Land), de kampioen André van Straaten (BV Apollo) en Gijs van Rijn (‘t Centrum)