Rudi Vink redt het in Rumpt

Op 6 en 7 april werd bij Carambole in Rumpt de gewestelijke finale driebanden-groot 1e klasse gespeeld. De sfeer was ontspannen en sportief, er viel geen onvertogen woord. Al zal dat binnensmonds wel af en toe anders zijn geweest, want er waren zat ‘koekoek’- (nipt achterlangs) en klosballetjes op die grote tafels.

Alle drie de spelers uit ons district die zich voor het gewest hadden geplaatst, waren lid van vereniging Carambole. Hoe vaak komt dat voor? Zij speelden dus een thuiswedstrijd. Gerrit van den Berg begon (en eindigde) ergens in de middenmoot, Paul Maas en Rudi Vink bungelden onderaan.

Maar niet voor lang: in de eerste ronde maakte Paul z’n 15 caramboles in slechts 18 beurten, de kortste partij van het toernooi, en kwam daarmee bovenaan. Eventjes maar, want de volgende partij kreeg hij niet binnen de beurtenlimiet uitgespeeld. Dat leverde maar één punt op, waardoor Frans Som de Cerff (BVZ) en Rudi Vink met de volle winst hem voorbij gingen. In ronde 3 verspeelde Frans door remise een puntje en nam Rudi de leiding van hem over. In ronde 5 liep Paul weer tegen de beurtenlimiet aan op de tafel die de bijnaam ‘tafel des doods’ kreeg: de enige tafel waarop partijen van 60 beurten gespeeld werden. Kees Jansen (BV Leusden) won – in 59 beurten – in die ronde van Frans en veroverde zo de 3e plaats. Daarmee kwam Rudi op 3 punten voorsprong op Frans.

Die volgorde veranderde niet meer in ronde 6 en 7 en zo kon Rudi ongeslagen zijn eerste gewestelijk kampioenschap vieren, zie onder. Zie ook de fotogalerij.