PK’s 2019-2020 op interval

Veel van onze leden zullen al gehoord hebben dat de PK’s volgend seizoen op interval gespeeld gaan worden. Dat wordt mogelijk gemaakt door een nieuw programma dat de KNBB onlangs aangekocht heeft. Een programma dat vergelijkbaar is met Biljartpoint, maar dan voor de PK’s. Daarmee heeft PK Special definitief afgedaan. Het zal voor de wedstrijdleiders even wennen zijn, maar de verwachting is dat het hun een hoop administratieve rompslomp zal besparen.

Door het intervalsysteem zijn de kansen voor spelers aan de onderkant van de klassen een stuk gunstiger geworden. Spelers aan de bovenkant van de klasse zullen niet meer ‘met twee vingers in de neus’ de districtsfinale winnen… Maar het ‘net promoveren’ zal daardoor voor hun ook zo’n ramp niet meer zijn: ook in de volgende klasse maken ze kans. Door het intervalsysteem kunnen de klassen wat groter zijn. Het resultaat is dat zowel bij het Libre als bij het Bandstoten een klasse weg gaat vallen. De klassen binnen alle spelsoorten zijn opnieuw genummerd.

De hoofdklassen blijven een vast aantal caramboles houden, maar worden ‘districtsoverstijgend’: op basis van de inschrijvingen bepaalt het Gewest of en waar de voorwedstrijden gespeeld worden. De beste 8 spelen vervolgens de Gewestelijke finale.

Heel wat veranderingen dus. De presentatie die de KNBB afgelopen zaterdag erover gegeven heeft, is hier te lezen, evenals een korte instructie van het nieuwe programma.