Libre 1e klasse met verrassingen

De Districtsfinale Libre 1e klasse, op zaterdag 13 en zondag 14 januari gespeeld bij Mike’s, heb ik door mijn vakantie niet kunnen bijwonen. Vandaar dat ik niet veel kan zeggen over het verloop. Bij de uitslagen zag ik wel een paar verrassende feiten. Bijvoorbeeld: de nieuwe districtskampioen, Michel Bekker (De Burgemeester) sneuvelde afgelopen seizoen roemloos in de voorwedstrijden Libre 1e klasse met een HD-tje. Op basis van zijn competitiemoyenne kon hij ook dit jaar 1e klasse blijven spelen, maar nu scoorde hij, behalve het goud, ook een UP-tje met een moyenne van 7,022. Dus kan hij, mede afhankelijk van zijn optreden in het gewest bij 2 Brothers in Putten (2 t/m 4 februari), waarschijnlijk volgend jaar zelfs meedoen in de Hoofdklasse.

Ander opmerkelijk feit: de comeback van Hans de Ridder (Carambole). Geplaagd door lichamelijke ongemakken was zijn libre-spel de afgelopen jaren hard achteruit gehold. Nu, met een moyenne van 9,014 en de 2e plaats in deze finale, is Hans helemaal terug van weg geweest en op weg naar de hoofdklasse.

Dan nog een compliment aan Dennis van Eldik (Ons Tehuis). Na districtskampioenschap en een 2e plaats in het gewest vorig jaar bij Libre 2e klasse, heeft hij met z’n 4e plaats laten zien ook in de 1e klasse goed mee te kunnen komen. Edwin Tahapary (BV Mike’s), vorig jaar districtskampioen 1e klasse en 3e in het gewest, deed het dit jaar met een 3e plaats ook niet slecht.

Minder verrassend was het, dat ook arbiters wel eens ziek worden. Roy Manupassa moest vlak voor zijn optreden met een ernstige longontsteking afhaken. Beterschap! Zijn vervanger, Lucien Dumas, viel halverwege de dag zo ongeveer om en ging ziek naar huis.

Ook jammer was, dat de medailles wel op locatie waren, maar niet gevonden konden worden. Vandaar hieronder het winnende trio zonder medailles. Zie ook de Fotogalerij, met dank aan Willy Veldpaus.