Driebanden-klein 1e klasse: spannend, maar zwaar

Deze districtsfinale werd bij uitzondering in 3 dagen met 8 man gespeeld. Dat komt door een verkeerde inschatting van de haalbaarheid om met 7 spelers in 2 dagen een finale te spelen. Zeven partijen spelen in 3 dagen werd door sommige spelers als (te) zwaar ervaren, wat aangeeft dat het – normaal gesproken – spelen van districtsfinales met 6 man ook in dat opzicht een juiste keuze was.

Aanvankelijk zaten de omstandigheden niet mee. De biljarts waren vrijdag ijskoud en de ruimte was ook niet bepaald warm. Toch scoorde Bert de Heus (De Pomerans) op die avond het beste gemiddelde: 30 caramboles in 29 beurten. Helaas kon hij verder niet veel potten breken en eindigde als een na laatste. Ondanks betere temperaturen op zaterdag en zondag bleef het hard werken op de tafels: 4 van de 8 spelers eindigden met een uitgestelde degradatie.

Bovenaan wisselden Jan-Willem Geerts (BV Mike’s) en Jos Sisak (Carambole) elkaar in ronde 2 t/m 6 af als koploper. Ondertussen klom Herman Schiks (Carambole) langzaam maar zeker ook richting de top. In de laatste ronde was ook John Vink (Kumpul Bola) nog gegadigde voor een podiumplaats, maar dan moesten Jos (tegen Jan-Willem) en Herman (tegen Rocco Manupassa) wel allebei verliezen. Maar zij wonnen beide hun partij en daardoor eindigde Jan-Willem uiteindelijk als derde. Herman werd, door een beter moyenne dan zijn clubgenoot, kampioen.

Zie ook de fotogalerij.