Voor wie is de KNBB?

VOOR WIE IS DE KNBB?

De Koninklijke Nederlandse BiljartBond is er voor iedereen, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Onderstaand treft u een overzicht aan van de belangrijkste doelgroepen van de KNBB.

JEUGD

Een speerpunt in het beleid van de Koninklijke Nederlandse BiljartBond is het biljarten voor de jeugd. Er zijn geen fysieke of psychische barrières om op een jonge leeftijd met één van de keu-sporten te beginnen. Deze keu-sporten vereisen een groot concentratievermogen en precisie, beide zaken die jong geleerd kunnen worden. Andere aantrekkelijke kanten van het beoefenen van één van de keu-sporten is dat de sport zowel individueel als samen met anderen te beoefenen is. Alle disciplines zitten vol uitdagingen, een moeilijke stoot of een moeilijk te potten bal zijn, eventueel met training, vlug te leren en, een heel groot voordeel: de wedstrijden gaan altijd door, ongeacht de weersomstandigheden!

De KNBB biedt de mogelijkheid aan jonge talenten om hun spelpeil te verhogen. Dit kan zowel op regionaal als op nationaal niveau.

OUDEREN

Carambolebiljarten, Snooker en Pool is te spelen tot op zeer hoge leeftijd. Het is vooral een concentratiesport. Dat maakt het ook heel geschikt voor ouderen om te spelen. Bij zowel Carambole als Snooker vinden er kampioenschappen voor ouderen plaats. Zowel in teamverband als persoonlijk kunt u op uw eigen niveau deelnemen aan wedstrijden die uitmonden in het nationaal kampioenschap In de meeste regio’s zijn instructeurs actief die u kunnen helpen uw spelpeil te verhogen.

VROUWEN

De biljarsport in al haar disciplines is er zeker ook voor vrouwen. De sport kent geen enkele fysieke belemmering voor vrouwen. Zo is het bij de keusporten heel goed mogelijk dat een man het onderspit moet delven tegen een vrouw. Maar, er worden ook onderlinge toernooien speciaal voor vrouwen georganiseerd. De biljartwereld is, door alle vrouwen die de keu al ter hand genomen hebben, absoluut geen mannen bolwerk meer en dat moet vooral ook zo blijven!

GEHANDICAPTEN

Binnen de KNBB wordt veel aandacht besteed aan het promoten van alle disciplines van de biljartsport voor gehandicapten. De keusporten zijn bij uitstek geschikt voor deze groep. Veel biljart-, snooker- en poolcentra zijn zeer goed toegankelijk voor rolstoelers, waardoor op een redelijke afstand, zonder te grote reistijden, de sport kan worden beoefend. Ook voor de integratie van gehandicapten is de biljartsport bij uitstek geschikt, mede door de indeling op sterkte. Bij welke andere sport spelen validen en invaliden tegen elkaar, zonder dat dit een achterstand oplevert voor de gehandicapte?

ALLOCHTONEN

De integratie van allochtonen is in onze hele maatschappij een punt waar veel aandacht aan wordt besteed. De KNBB is hier geen uitzondering op. Gewerkt wordt aan het promoten van de biljartsport in alle facetten bij deze belangrijke doelgroep. Sport verbroedert, en zo ook de keusporten.

WAT DOET DE KNBB NOG MEER?

De Koninklijke Nederlandse BiljartBond heeft een Bondsbureau waar deskundigen op alle gebieden u met raad en daad bij kunnen staan. Op het gebied van Topsport en Sportstimulering, bij de Ledenadministratie en, natuurlijk op het gebied van Wedstrijdzaken. Dit geldt dan ook weer voor Carambolebiljarten, Snooker en Pool. De medewerkers van het Bondsbureau zijn er voor u dus belt u gerust als u ergens mee zit of meer van wilt weten.

TRAININGEN

Beginner of gevorderde, iedereen wil wel op een hoger niveau presteren. De KNBB kan daarbij helpen. Zo zijn er een groot aantal basis-biljartinstructeurs en snooker-instructeurs opgeleid die les geven. Er is er altijd wel één bij u in de buurt. Voor een adres kunt u contact opnemen met het Bondsbureau van de KNBB.

OPLEIDINGEN

De KNBB biedt tal van opleidingen op velerlei gebied. Wilt u biljart- of snookerinstructeur worden? Geen probleem. De KNBB biedt de opleiding bij u in de buurt aan. Hetzelfde geldt voor de opleiding tot arbiter. Wilt u meer gaan doen binnen de vereniging? Ook daar leidt de KNBB voor op. Cursussen Bestuurskader, PR en Sponsoring zijn allemaal te volgen bij de KNBB. Wilt u meer weten? Bel gerust even met het Bondsbureau.

Bondsbureau Koninklijke Nederlandse BiljartBond (KNBB)
Postbus 135
3430 AC Nieuwegein
tel. 030 – 6008400
fax 030 – 6055437
e-mail: info@knbb.nl

(bron: www.knbb.nl)