Hoe werkt Biljart Point?

Dit jaar gaan we wederom weer met Biljartpoint onze standen en uitslagen bijhouden, maar ook kun je er je volgende tegenstander alvast uitgebreid analyseren. Op www.biljartpoint.nl kun je alles terug vinden wat met de teamcompetitie te maken heeft. Er zijn verschillende opties die je kunt gebruiken, hieronder vindt je de meest voorkomende.
Standen bekijken (spelers):
Surf naar www.biljartpoint.nl en klik vervolgens op – KNBB Betuwe Veenendaal. Nu ben je beland in de competitie van Betuwe Veenendaal. Aan de linkerkant kun je naar het driebanden toe en in het midden staan alle libre competities. Klik bijvoorbeeld op C2 Libre. Nu krijg je alle teams te zien die meespelen in deze competitie. Onder aan de pagina zie je alle wedstrijden die in deze competitie gespeeld zijn dan wel gaan worden. Klik op een team om te zien wie er mee spelen in dit team. Als je op een speler klikt dan krijg je alle gegevens van deze speler te zien. Ook kun je de resultaten van deze speler van het afgelopen seizoen zien.
Standen invoeren (Teamleiders en Biljartpointbeheerder):
Elk thuisspelend team is zelf verantwoordelijk voor een correcte invoer van de uitslagen. Het mag ook door de Biljartpointbeheerder van de vereniging worden ingevoerd, maar dit moet dan onderling zijn afgesproken. Na afloop van een gespeelde wedstrijd heeft het team 48 uur de tijd om de standen in te voeren. Mocht dit na 48 uur niet zijn ingevuld dan mag het uitspelende team ook de standen invullen. De uitslagen moeten die speelweek vóór zondag 12.00 uur zijn ingevuld of de wedstrijd moet zijn uitgesteld naar een nieuwe datum (binnen 2 weken) anders zal er een boete van 5 € worden toegekend aan de betreffende vereniging. Dit alles om de standen up-to-date te houden!
Indien geen van de leden en/of lokaalhouder beschikking heeft over een computer met een internetaansluiting moet er contact worden opgenomen met de wedstrijdleider.

Om standen in te voeren heb je een inlogcode nodig. De volgende functionarissen mogen een inlogcode aanvragen: secretaris of Biljartpointbeheerder van de vereniging, teamleiders en vervangende teamleiders. Standaard krijgt iedere Teamleider en opgegeven Biljartpointbeheerder een inlogcode per mail toegestuurd. Mocht je niets hebben ontvangen, stuur dan even een e-mail naar onderstaande contactpersoon met daarin: je naam, vereniging, team (c1 of c2, etc) en bondsnummer. Je krijgt een e-mail terug met je wachtwoord. Je gebruikersnaam is ALTIJD je BONDSNUMMER!
Om de standen in te voeren ga je naar www.biljartpoint.nl en klik je op Betuwe Veenendaal. Klik nu boven in het scherm op INLOGSCHERM. Vul hier je bondsnummer en je wachtwoord in. Let erop dat daaronder het district Betuwe Veenendaal geselecteerd is. Klik op “klik hier om verder te gaan”. Afhankelijk van je functie krijg je na het inloggen aan de linkerkant bepaalde functies te zien. Klik op INVOER UITSLAG. Klik nu op de klasse die je in wilt voeren. Je krijgt nu alle wedstrijden te zien die nog ingevoerd moeten worden. Kijk goed welke wedstrijd je in moet vullen. Heb je deze gevonden dan klik je op het potloodje wat aan de linkerkant staat onder actie. Selecteer hier de spelers die gespeeld hebben. En vul vervolgens de standen in. Klik onderin op de grijze balk om naar stap 4 te gaan. Controleer of alles goed is ingevuld!!! Als je alles goed hebt ingevoerd kan je op VERWERKEN klikken. Heb je ergens een fout gemaakt dan komt dat in het rood onderin te staan en moet je een stap terug. Nu staan de standen direct in Biljartpoint en kun je uitloggen. Een uitgebreide handleiding kun je vinden door in de menubalk op handleiding te klikken.
Wedstrijdformulieren (teamleider):
Het is nog steeds nodig dat de ingevulde en ondertekende wedstrijdformulieren, door de thuisspelende teams, worden bewaard. Indien nodig zullen we de originele formulieren van het seizoen bij de vereniging opvragen. Dit zal soms ook steekproefsgewijs worden gedaan. We verzoeken binnen de vereniging hiervoor een verzamelpunt te maken. Een voorbeeld van het uitslagenformulier is ter verduidelijking achterin dit boekje opgenomen.